Слави Трифонов не успя да води финала на „Моята голяма телевизионна сватба”, защото е болен от пневмония. В петък вечер надпреварата спечели двойката Ася Ганова и Станьо Караколев.
Едва се завърнал на екран през тази седмица, Слави Трифонов отново изчезна от него. Според слухове той бил на легло, вследствие на тежка пневмония, която станала и причината Дългият да не се появи като водещ на финала на "Моята ТВ сватба".
Запознати твърдят, че здравословното му състояние рязко се влошило, а и той бил достатъчно стреснат, за да не се привдигне за най-голямата вечер в сватбеното шоу, което продължава месеци наред. Преди време Слави се скри от погледите на зрителите заради проблеми с очите. Тогава дори се твърдеше, че има опасност да ослепее.
Липсата му изненадала и зрителите, които веднага започнали фантастични коментари по повод отсъствието на Трифонов. Някои отбелязали, че сватбеният шербет, който се изливал в шоуто, сигурно е дошъл множко на заклетия ерген, затова той предпочел да предостави любовните въздишки на сватбените мераклии в ръцете на сценаристите си.

Печелившите от „Моята голяма телевизионна сватба” станаха известни с нежното обръщение „пупенце”. Водещият на финала Иво Сиромахов обяви, че двамата печелят сватба в Деня на влюбените 14 февруари. Младоженците имат право да поканят 100 гости на сватбеното тържество. Те ще получат и сватбена рокля за булката, костюм за младоженеца, облекло за кумовете, фризьори, гримьори, аксесоари, лимузина и т.н. В най-щастливия им ден за доброто настроение на гостите ще се грижат музикантите от „Ку-ку бенд” и Слави Трифонов.

На финала останаха две двойки - Фотка и Ивайло и Ася и Станьо. Те трябваше да се борят с изкушението в най-чистия му вид. Двете двойки бяха разделени един от друг. Първа на изпитание бе подложена Ася, която бе изкушавана от суми в кеш, но дори 100 000 лева накуп не успяха да разклатят нейната увереност. Ася бе категорична, че човек не знае колко ще живее и точно затова трябва да се наслаждава на любовта на живота си, а не на парите.
След нея на подобно мъчение беше подложен и Ивайло, който трябваше да избира между последен модел луксозна кола и любимата си. Уви, Иво Сиромахов и тук случи на камък и трябваше да признае и на двете двойки легитимността на тяхното участие във финала. След като приеха духовното и се отказаха от материалното, двете двойки бяха оставени на решаващата дума на екипа на шоуто, който се намираше в студиото и пред всеки един стоеше задачата да посочи по-достойната от двете двойки. Гласуването излъчи двойката победител в Моята голяма ТВ сватба. С 63% от гласовете победата бе отредена на Ася и Станьо.

Междувременно от екипа на Слави обявиха новата си телевизионна инициатива. Тя се нарича „Бягство към победата”. В него могат да участват всякакви двойки – мъж и жена, брат и сестра, баща и син, съседи и т.н./БЛИЦ