19-годишната Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофата, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, ще бъде транспортирана идната седмица до България от Тел Авив, където е на лечение. Мануела ще бъде придружена от израелски специалисти. За връщането на Мануела в България съобщи бизнесменът Петър Христов, цитиран от БНР.

Христов подпомага финансово лечението на момичето.
Мануела изпадна в кома след катастрофата, предизвикана на 5 август 2007 година от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. От благотворителни кампании за спасяването на момичето бяха събрани над 200 000 лева. Лечението й в Израел е струвало по 30 000 долара месечно. По думите на Петър Христов Мануела първо ще постъпи за прегледи във ВМА в София, а след това ще бъде преместена в дома си във Велико Търново. След близо 10-месечно лечение в Израел, тя е започнала бързо да се възстановява и лекарите смятат, че занапред този процес трябва да продължи в домашна среда сред близки и приятели.
На въпрос на БЛИЦ дали вече са уведомени за завръщането на Мануела и състоянието й във ВМА, директорът на болницата Стоян Тонев заяви, че към момента нищо не знаят. /БЛИЦ