"Топлоподаването в Перник вече е възстановено. Вчера от около 20-21 часа подаваме вода с почти нормални параметри, т.е. ние ги повишаваме. Към настоящия момент в града влиза вода с температура около 70 градуса, което вече е в рамките на нормалното. До няколко часа хората трябва да усетят в жилищата си реално топлината. Не очаквам повече проблеми".
"До вчера сутринта не сме имали проблеми с топлоподаването. Възникна ситуацията от вчера сутринта - замръзнаха въглищата в нашия склад, замръзнаха и машините, с които подаваме въглищата поради много ниските температури. Замръзнаха и лентите, които вървят към котела и машините", заяви Любомир Спасов - директор на "Топлофикация - Перник", цитиран от факти.бг.

В най-студените дни Перник остана без отопление. Термометрите там показаха под -25 градуса. Много са версиите за проблемите в ТЕЦ "Република" - от аварии на техниката до липса или замръзване на въглища и то в града, който е известен с въглищните си мини и родно място на българския въгледобив.