На тежко заседание общинският съвет в Хасково обсъди днес 36 важни проблема, бомбата обаче хвърли общинският съветник от “Атака” Георги Майоров, който направи потресаващо съобщение, че в близкото до Хасково село Крепост се съхраняват 4 тона откраднат взрив. Това количество е напълно достатъчно да вдигне във въздуха цял град, отбеляза съветникът.
Шефът на РПУ-Хасково Бакърджиев отрече да е чувал за такова нещо, пък и Крепост е в Димитровградска община, каза той, и със случая би трябвало да се занимават тамошните общински съветници.
По време на коментарите съветникът от ДПС Себахтин Исмаил заяви, че на ДПС взрив не му трябва и няма кой да прави революция. Нека да го взимат рибарите, каза той, и с него да избиват рибата по язовирите. В крайна сметка думите на Майоров се приеха за измислица, тъй като нито "Гражданска защита", нито полицията и медиите са чували за такова нещо, както и хората от застрашеното село Крепост.
В крайна сметка тревогата на Майоров беше приета за несериозна и съветниците бързо забравиха за проблема. Дори не се взе решение казаното от Майоров да бъде проверено. 
Репортер на БЛИЦ, се опита да се добере до по-конкретна информация. Човек от Крепост, пожелал анонимност по понятни причини, призна, че той е автор на слуха. Човекът искал да стресне димитровградските съветници, които не обръщали внимание на селото.
"Има за откриване други крадени неща", каза човекът, "но това за взрива си го измислих. Не допусках, че клюката ще достигне чак до общинския съвет в Хасково".
Тодорка Николова, БЛИЦ