Служители на Министерството на здравеопазването са отказали да приемат Петър Железов, когото вече наричат “човекът без лице” и съпругата му Милена.
Обяснението за това е било, че те са избрали да общуват с ведомството чрез медиите. Щом като така искате, ще си получите отговора на въпроса пак чрез медиите, ни казаха от комисията за лечение в чужбина, оплака се Милена пред Агенция БЛИЦ. Не съм искала журналистите да питат министерството дали ще ни отпусне пари за покриването на задължението ни към германската болница “Мариен хоспитал” за операцията на Петър, те сами са решили да го направят, категорична е тя. Дългът към болницата е 9 000 евро и в края на януари здравното министерството обяви, че ще отпусне 7 300 евро. Досега обаче по сметката на болницата няма преведени пари.
Поискаха да напиша обяснение на едни лист. Оставих си становището, в което пише, че по никакъв начин не съм упълномощавала медиите да изискат писмото с решението на министерството и моля да ме извинят за полученото недоразумение, каза Милена. Тя се надява да получи отговор още утре, когато трябва да заседава комисията за лечение в чужбина. Ще видим какво ще стане, опасявам се вече да не откажат да отпуснат и тези 7 300 евро, каза Милена.

Сумата трябва да отиде за поредната операция на Петър, направена през 2007 г. Тя е 11-та поред в чужбина и остава само още една интервенция, за да се върне човешкия вид на Петър. Хирурзите обаче отказват да я направят, докато не се плати дългът за предишната. Операциите се налагат след като зъболекар вади некадърно горен кътник на мъжа преди 17 години. Това води до абцес, който смила меките тъкани на долната част на лицето. /БЛИЦ