Не е изключена смяна на директора на Национална агенция "Пътна инфрастурктура" Димитър Иванов заради влошеното му здравословно състояние. Това прогнозира вицепремиерът Меглена Плугчиева, предаде парламентарният репортер на БЛИЦ.
 Димитър Иванов има сериозни здравословни проблеми и днес или утре ще обсъдим въпроса с премиера Сергей Станишев и ако преценим, че не е в състояние да изпълнява ангажиментите си, ще се наложи смяната му, обясни Плугчиева. По думите й се обсъждат различин варианти за поста на Иванов, но все още не може да се каже кой ще го смени.
Темповете на работата в агенцията не са задоволителни, смята Плугчиева. Поради тази причина трябва да се ускори работата на екипа, защото в противен случай процедурата е да се задейства последваща сакнция от страна на Европейската комисия от 23 ноември, обясни още ресорният вицепремиер. Според нея пряката опасност, която стои сега е да не бъде възстовена отнетата акредитация на агенция ФАР към Министерството на регионалното развитие, което на практика ще означава, че проектите по програмата ще останат за сметка на националния бюджет. /БЛИЦ