Лидерът на ДПС в Якоруда Ибрахим Карафеиз и шофьорът на кмета Нуредин Кафелов са открили трупа му в късния следобед, пише struma.com.

Рано тази сутрин, както обикновено, шофьорът отишъл да вземе Кафелов от дома му, но той заявил, че ще се разходи в гората в посока Трещеник и тогава ще отиде на работа. Тръгнал с автомобила си и не се явил в общината цял ден.

Притеснен, шофьорът му споделил случилото се с лидера на ДПС Карафеиз и двамата тръгнали да го търсят, разказаха запознати. Видели автомобила в местност, близо до Трещеник. На първата седалка нямало шофьор, Кафелов бил на задните седалки, с рана в главата и пистолет до себе си. Бил мъртъв.

Тогава информирали полицията, било малко след 16.30 часа.

Вчера Кафелов е бил на лов, потвърди и областния управител Николай Шушков, който разговарял с него по телефона, но кметът с нищо не подсказвал какви са намеренията му.

Прокуратурата образува разследване за склоняване към самоубийство, проверявайки всякакви версии по случая, който шокира не само Якоруда, но и цялата област.

Кафелов е кмет няколко мандата и оставаше впечатлението, че ще е несменяем. Напоследък обаче той бе притиснат от правораздаващи институции и КПКОНПИ, който проверяваха множество сигнали срещу него, включително и такива свързани с конфликт на интереси.

Проверките вървяха в неприятна за Кафелов посока. Казват, че се очаквало да има обвинения по много от сигналите. Това вероятно е отключило състояние на временна депресия и той е натиснал спусъка - това е основната версия. Проверява се обаче дали кметът не е бил заплашван и склонен към фаталното решение.

Тази вечер темата е най-коментирана в Пиринско. Хората, които познават Кафелов, са изумени и не могат да повярват, че сам е прекъснал живота си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук