Прекършени от вятъра и от мокрия сняг дървета препречиха улици в района на Гребната база в Пловдив и в центъра на Плевен. Спасителни групи на МИС отстраниха и нарязаха дърветата, съобщиха от ведомството на Етем.
Екипи на МИС работят в районите, засегнатите от снеговалежа. На много места не само мокрият сняг, а и дъждът и силният вятър предизвикаха усложняване на обстановката. Спасители от МИС участваха в акции в областите София, Пловдив, Плевен, Смолян, Монтана и Търговище.
В столицата спасителите работиха в кварталите Възраждане, Бояна и Банишора. Екип от столичната дирекция на министерството реагира на сигнал за закъсали автомобили близо до „Златните мостове”, Национален парк „Витоша”. Изтеглен е микробус с пътници, пострадали хора няма. В област Смолян има активизирани свлачища. Пропукала се е подпорна стена в родопското село Борино, с дължина 25 метра и височина 2 метра. Назначена е комисия за оглед и оценка на щетите. Районът е обезопасен и се предприемат мерки за укрепване на стената. Екип на териториалната дирекция на МИС в Монтана отстрани паднал метален стълб и премахна още два стълба, които са опасно наклонени. /БЛИЦ