Водната криза в Перник като нищо може да засегне и други български градове. Преди дни се появиха интересни снимки от язовир „Суходол“, които показваха какво се случва там.

Малко след това фотоси разкриха мащабите на водната криза в останало от язовир „Студена“.

Днес пък премиерът Бойко Борисов и министрите взеха решение за кризата в Перник, а ден преди това чрез разпити и показания стана ясно как е бил източен язовир „Студена“.

Сега обаче снимки от язовир „Върбешки“, който се намира в община Мездра, област Враца, взривиха мрежата.

Фотосите, направени от мъж, представяйки се с името „Горд Армеец“, бяха разпространени във фейсбук групата „Видяно в България“.

От тях ясно се вижда как водоемът е почти пресъхнал.

„Язовир "Върбешки" община Мездра, област Враца.

Така изглежда в момента язовирът, на който съм отгледан като малък, в който съм се къпал безброй пъти, но за съжаление, източването му продължава и съвсем скоро няма да има никаква вода, а по-скоро ще стане пустош, сякаш язовир не е имало. Ако мислите, че язовир "Студена", който се намира в област Перник няма вода, то язовир "Върбешки" е пъти по-зле от него. Оставям коментарите на Вас!

Причината за източването на язовира не я знам“, написа мъжът, който сподели снимките.


В коментарите под поста му се появих притеснителна снимка и от язовир „Жребчево“.

„Язовир „Жребчево“ от 3 януари! И не, не е КОЛАЖ! От 28 области 17 са застрашени от безводие!“, написа Мирослава Барамова, която сподели снимката.

Под фотосите им се изляха куп притеснителни коментари за бъдещето на водоемите в България и безводието, засегнало няколко хиляди хора.