Сняг вали или превалява в 12 области в страната, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ). Обилен снеговалеж има на прохода Шипка, настилките се почистват и опесъчават. Мокър сняг вали на прохода Петрохан.
Сняг вали и на прохода Предела, на територията на ОПУ – Благоевград, участъците се обработват.
В района на Омуртаг по път II-48, Котленски проход, дъждът е преминал в снеговалеж. Участъкът се почиства и опесъчава.
В 3.30 часа е започнал снеговалежът на територията на ОПУ – Перник, 15 см е покривката. Пътищата са почистени и опесъчени. Обработен и почистен е пътя Кюстендил – Радомир, вали на ГКПП – Гюешево.
На територията на Врачанска област вали само в местността Пършевица.
Снежна покривка има и на пътя Плевен – Ловеч – Троян, участъците са опесъчени, обработва се и направлението Ябланица – Български извор.
Мокър сняг има на територията на ОПУ – Смолян.
Има натрупан сняг около тунелите на АМ “Тракия” на територията на ОПУ – Пазарджик.Настилките са почистени до черно, снеговалежът намалява. Почистени са участъците Велинград – Батак, Белово – Юндола, в района на Панагюрище и Белица.
Дъжд вали на територията на Пловдив, Хасково, Димитровград и Минерални бани. Мокри са настилките на територията на ОПУ Велико Търново, температурите са +6 - + 8 градуса.
Не вали в района на Добрич, Варна, Видин, Сливен, Шумен, Разград, Силистра, Русе, Ямбол, Кърджали и Бургас.
НАПИ апелира към водачите на МПС да карат със съобразена скорост, на голяма дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, както и стриктно да спазват указанията на Пътната полиция и на служителите на пътните управления. /БЛИЦ