Под влияние на средиземноморски циклон, който ще преминава южно от страната ще се създаде валежна обстановка. С умерен и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и по високите полета на Западна България, и в Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг, пише "Дарик нюз". 

Проф. Рачев вещае нов драстичен обрат на времето СНИМКИ


Ще се образува снежна покривка между 5 и 15 см. През деня валежите ще продължат и ще обхванат и Североизточна България, а значителни ще бъдат на много места в югозападната половина от страната. На места в Югоизточна България ще има гръмотевична дейност. Това сочи прогнозата на НИМХ.
168 снегопочистващи машини са на терен тази сутрин на територията на София, извършва се обработка срещу заледяване на улиците във всички райони. Екипи на Столичен инспекторат контролират дейността, а 9 екипа на Аварийна помощ и превенция извършват обходи на критични места.

Приключи първата обработка със соли против заледяване на Южната дъга и бул. „България“ и продължава работата по пътните платна на бул. „Цариградско шосе“ и „Брюксел“.
 

 
Снимки: БГНЕС


Извършено е почистване и опесъчаване на пътищата в природен парк Витоша-Бояна-Златни мостове и Драгалевци-Алеко и те са проходими при зимни условия. Градският транспорт изпълнява всички свои маршрути.

Властите апелират водачите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с условията скорост. Сняг има и на прохода „Петрохан”. Там вали от през нощта. До сутринта снежната покривка е около 5 см.

„Към момента няма затваряне на пътища”, каза Володя Вълов от Областното пътно управление в Монтана. Сняг има само по високите части в областта. 8 машини обработват пътищата.

Между 50 и 100 метра е видимостта в Силистренско заради мъгла, показва справка от Областното пътно управление. Пътните настилки са мокри. Няма информация за пътнотранспортни произшествия. Шофьорите трябва да използват зимни гуми и да се движат със съобразена скорост.