Собствениците на автокъщи в дупнишкия регион, които бяха обект на масирани проверки миналата седмица, се оплакаха, че кампанията на прокуратурата и полицията им е съсипала бизнеса. Те разпратиха декларация до медиите, в която обвиняват органите в дезинформация.
Съобщенията, че по време на акцията са открити десетки скъпи автомобили с неплатени акцизи и неизяснен произход са заблуждаващи, твърдят засегнатите. Прибрани били не повече от 15 автомобила, като повечето били оставени на отговорно пазене.
Следователите търсят несъществуваща връзка между нас и братя Галеви, заявяват от фирмите.
Проверката на автокъщи и други търговски обекти в Дупница, бе по план на агенция "Митници" с цел да установи дали има случаи на неплатени мита, акцизи и ДДС, обясни по време на операцията заместник-директорът на ведомството Христо Арабаджиев. В отговор на въпрос той каза, че не знае т. нар. братя Галеви да имат автокъщи и проверката да е свързана с тях. “В тематичния план за проверките на агенция "Митници" имената на двамата господа не фигурират”, заяви Арабаджиев.
Той посочи, че проверката е започнала от София на 13 октомври, преминава през Дупница и ще продължи на други места. /БЛИЦ