Сдружението на собствениците на заведения в Студентски град ще обжалва текстове от Наредбата за обществения ред в Столичната община, каза на пресконференция Павел Павлов от управителния съвет на сдружението.
Текстовете в Наредбата за обществения ред създават условия за субективност и корупция, посочи Павлов. Според сдружението, най-притеснителен е текстът за работното време на заведения, намиращи се на до 30 метра от етажна собственост. "Ако общината я притеснява шума, нека той да бъде посочен като норма, а не отстоянието", допълни той.
Според Олег Атанасов от управителния съвет на сдружението "Студентски град" е най-сигурното място в столицата, а агресивното поведение у студентите се поражда от мизерната обстановка в общежитията, където живеят.
Ограничаването на работното време до 22.00 ч. ще доведе до освобождаване на персонал, каза Павлов.
Сдружението на собствениците на заведения в Студентски град организира обща среща на собствениците на заведения от целия град във вторник, от 13.00 ч. в залата на Американския колеж, за да бъдат обсъдени общи действия срещу текстовете от наредбата, ограничаващи търговската дейност. /БНР