Продължават реконструкциите на столичните улици и булеварди в София. Пътна полиция съветва гражданите и гостите на града да изберат обходни маршрути за движение, да спазват разпорежданията на органите на полицията и въведената временна организация на движение, съобщават от МВР.
Във връзка с извършване на реконструкции и рехабилитация на улици и булеварди на територията на столицата, отдел “Пътна полиция” - СДВР, информира гражданите и гостите на гр.София:
До 20 март се затваря за движение на пътни превозни средства ул.”Дунав”, между ул.”Екзарх Йосиф” и ул.”Цар Симеон”.
До 20 март се затваря за движение на пътни превозни средства ул.”Н.Хайтов”,
между ул.”Атанас Далчев” и бул.”Самоков”.
До 31 март се затваря за движение на пътни превозни средства ул.”Топола”, между ул.”Качак” и ул.”Баба”.
До 9 април се затваря за движение ул.”Вихрен”, между бул.”Братя Бъкстон” и ул.”Симеон Радев”.
До 17 април се затваря за движение на пътни превозни средства ул.”Лешникова гора”, ул.”Мащерка” и ул.”323-та”.
До 17 април се затваря за движение на пътни превозни средства ул.”Опълченска” от бул.”Ал.Стамболийски” до бул.” Тодор Александров”.
До 5 май 2009г. се забранява движението на пътни превозни средства в северното-локално платно на бул.”Мария Луиза”, /в посока пътен възел “Надежда”/ в участъка между пътен възел “Надежда” и Централна гара.
От 14 февруари се забранява влизането на бетоновози по бул.”Цариградско шосе”, бул.”Пейо К.Яворов”, бул.”Никола Й.Вапцаров”, бул.”Драган Цанков”, бул.”Черни връх” и ул.”Свети Наум”.
До 1 септември 2011 г. се забранява движението на пътни превозни средства по южното платно на бул.”Кн.Мария Луиза” /посока център/, в участъка между надлез “Надежда” и ул.”Опълченска”, като движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в две ленти за движение.
Забранява се движението на пътни превозни средства по крайна дясна лента на бул.”Черни връх”, между бул.”Арсеналски” и входа за локалното платно на бул.”Черни връх”, като движението на ППС ще се извършва в една лента /в посока бул.”Джеймс Баучер”/ и в две ленти /в посока център/.
Стеснени улици:
От 26 февруари до 15 март се стеснява ул.”Цар Иван Александър”, между ул.”Георче Петров” и ул.”Бабина поляна”.
От 16 февруари до 27 март бул.”Т.Каблешков” в участъка между ул.“Родопски извор” до бул.”България”.
От 14 март до 30 април поради преасфалтиране , поетапно ще бъде стеснен бул.”Г.М.Димитров” и бул.”Кл.Охридски” - при Метростанция 11.
Стеснено е платното за движение на тунела “Люлин”, в участъка между бул.”Добринова скала” и тунела посока център.
Стеснен за движение е бул.”Цар Борис ІІІ”, платното посока вход / източната лента/, в участъка от спирка ”Шипка” до бул.”Н.Петков”.
За да не се създават задръствания и затруднения при придвижване, отдел “Пътна полиция” – СДВР съветва гражданите и гостите на града да изберат обходни маршрути за движение, да спазват разпорежданията на органите на полицията и въведената временна организация на движение. /БЛИЦ