На 16 декември 2021 г. (четвъртък) във връзка с монтаж и подмяна на спирателен кран по ул. „Медковец“, кв. „Факултета“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района на:
 
ул. „Георги Папанчев“, ул. 349, ул. „Дръстър“ и ул. „Лвов“.
 
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Георги Папанчев“ на кръстовището с ул. 318.
 
На 16 декември 2021 г. (четвъртък) във връзка с подмяна на спирателни кранове по бул. „Цариградско шосе“, в.з. Врана–Лозен-Триъгълника се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района на:
 
бул. „Цариградско шосе“ между ул. „Врана“ и АМ Тракия – 1-ви км и бензиностанция „Лукойл“.
 
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Цариградско шосе“ на кръстовището с ул. „Висо“ (между сервиз „Пежо“ и фирма за работно облекло „Бултекс“).
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
 
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.

„Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.


 
Предоставя услугите водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води на територията на столичната община с население 1,4 милиона души
Първото публично-частно партньорство и най-големият инвеститор във водния сектор на страната
  млн. лв. за подобряване на ВиК системата и опазването на околната среда предвижда инвестиционната програма за периода 2017 – 2021 г.
9 ноември 2010 г. „Софийска вода“ АД става част от „Веолия“, която придобива мажоритарния дял от 77,11% в дружеството