Софийският районен съд остави Димитър Пачеджиев в ареста, като сметна , че престъплението, за което е обвинен е жестоко и с голяма обществена стойност, предаде репортер на Агенция БЛИЦ. Като мотив на съда също бяха споменати фактите, че пострадалата е млада жена , а този вид отмъщения са придобили голяма популярност.

Според прокуратурата обвиняемият е заявявал пред свои познати, че ще накара жертвата да страда. Това са свидетелствали и трима негови познати, които са разпитани пред съдия.
Свидетелят Александър Алексиев е заявил, че изправеният пред съда Пачеджиев го е карал да залее Стаевска с киселина, като за това са му предлагани пари.
Три дена след инцидента пострадалагта е посочила трима възможни извършители. Тя не е споменала контретно Пачеджиев, че той е извършителят, но се е съмняьвала между него , брат си и бивш любовник, който дори не е разпитан. Адвокатът на Пачеджиев Михалков изрази недоумение защо след като има съучастници на тях не им е повдигнато обвинение. Друг свидетел Манол Иванов е бил само помолен да следи Стаевска. "Всички тези обвинения не са свързани с мен и нямат нищо общо, заяви пред Темида обвиняемият. Той настоя съдът да му даде по-лека мярка, защото имал няколко бизнеса, които щели да западнат. Обвиняемият давал хляб на 200 човека, според думите му в съдебната зала. В крайна сметка съдът намери, че престъплението е изключително жестоко с голяма обществена опасност и остави бизнесмена в ареста. Мярката подлежи на обжалване пред по-висша инстанция в седемдневен срок. /Милан Николов,БЛИЦ