Акция на данъчните инспектори от Хасково, във връзка с националната кампания за проверка на скъпите движими и недвижими имоти, върви от вчера. Проверяват се всички собственици на новозакупени имоти за над 50 000 евро и на коли за над 30 000 евро, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково.
В хода на проверката е разкрит странен случай – мъж от Хасково си е купил къща за 100 000 лева докато е получавал социални помощи, защото се е представил за беден. Достоверността на факта потвърди и пресаташето на териториалната дирекция на НАП в Хасково, Божана Илиева.
В момента данъчните извършват ревизия на собственика на апетитния имот, който се води безработен и е глава на семейство. Ако той не успее да докаже доходите си ще последват предвидените в закона санкции. Освен това ще се наложи да връща на социалната служба средствата, които е получавал през тези две години заедно с лихвите. Най-вероятно ще му бъде повдигнато обвинение за подаване на документи с невярно съдържание, което си и чиста измама.

Общо 22 случая разследват инспекторите в района за които има данни, че стойността на закупените им коли и жилища не отговаря на доходите. При констатиране на нередности, нарушителите ще бъдат глобявани, ще им се конфискуват незаконно придобити имоти, а някой от тях могат да бъдат и съдени. /БЛИЦ