Четирима мъже, които се занимавали с разпространение на наркотици, са задържани в столицата. Групата е заловена при съвместна акция на служители на СДВР и прокуратурата, съобщиха от МВР.
Специализираната операция е целяла установяване и задържане на лица с образувани срещу тях досъдебни производства и е започнала рано сутринта вчера. В нея са участвали служители на Столична дирекция на вътрешните работи, Софийска градска и Софийска районна прокуратура.
В дома на И.К., който е с наложена мярка “домашен арест” по дело от миналата година за притежание на наркотици, проверяващите открили различно количество кокаин, амфетамин, екстази и марихуана. Там те заварили и неговия познат М.И., за който също се знае, че се занимава с разпространение на наркотици. Двамата са задържани с прокурорско решение за 72 часа. Образувано е дознание.
Друг техен “колега” е заловен в апартамента му в жк “Христо Смирненски”. При извършеното претърсване, в чекмедже под леглото на М.Д. била открита кутия със зелена тревиста маса, реагирала при полевия наркотест на канабис. Той не можал да покаже и документ за самоличност, обяснил, че личната му карта била открадната в автобус, но не е подал жалба в районното управление.
С две топчета хероин е задържан и Г.К., който бил открит в дома му. Предстои установяването на точното количество открита дрога.
На адрес, посочен за постоянен от криминално провения Б.А., проверяващите установили, че там живеят неговите родители. При последвалото претърсване в къщата били открити три пластики от sim-карти на мобилен оператор, ловна пушка и боеприпаси за нея и малокалибрена пушка с монтиран оптически мерник.
При проверка на адрес в кв. “Бенковски” било установено, че в двора са обособени три самостоятелни постройки и пункт за търговска дейност на черни и цветни метали. Служителите на реда издирвали Г.Е., но били посрещнати от бащата. Докато групата разговаряла с него, двама от столичните криминалисти заобиколили главната постройка от западната страна, където тя граничела с открито поле. Забелязали, че от един от прозорците изскача мъж с пушка, оказало се, че това именно е издирваният Г.Е. Последвало полицейско предупреждение, на което беглецът отговорил с насочено към единият от полицаите оръжие. Служителите на реда стреляли със стоп патрони във въздуха, но Г.Е. побягнал през полето по посока гара “Север”. Веднага бил подаден сигнал до дежурните части за беглеца с предупреждението, че той е въоръжен. Г.Е. е обявен и за общодържавно издирване. При обиска и претърсването в къщата са открити и иззети пушка с оптически мерник, гилзи, пластмасова карта без отличителни знаци и белези, две оптически мерника от различни марки, метален бокс, радиостанция. Работата по случая продължава. /БЛИЦ