Голямо количество контрабандни цигари са открити в рамките за съвместна операция, проведена от служители на ГД „Гранична полиция“ и ОДМВР-Добрич. Задържани са двама мъже, срещу тях е образувано досъдебно производство, съобщиха от МВР.
Съвместните действия, с цел противодействие на незаконната миграция и контрабандата, са реализирани от служители на Гранично полицейско управление - Генерал Тошево и 01 РУ на ОДМВР- Добрич. В хода на операцията, в района на контролно-пропускателен пункт на входа на Добрич те спрели за проверка лекотоварен автомобил, с добричка регистрация.
 
В колата пътували двама мъже – жители на Добрич и с. Осиково. Проверяващите открили в пода на товарния отсек на автомобила специално изграден тайник. Оттам служителите иззели общо 300 000 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол.
 
По случая е образувано досъдебно производство за незаконно държане и пренасяне на акцизни стоки без бандерол. Откритите цигари и превозно средство са иззети. Двамата български граждани са задържани за срок от 24 часа.Работата по документирането на случая продължава.