Заради снегонавявания и силен вятър, временно се спира движението през прохода Шипка. След почистването му, движението ще продължава да се извършва задължително с вериги, съобщиха от МВР.
Продължава да важи и ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.
Проходът на Републиката е отворен. Пропускат се само автомобили с вериги.
Път ІІ-66 в участъка Стара Загора – Нова Загора, който към 7.00 ч. тази бе затворен заради аварирали поради силния вятър автобус и товарен автомобил, вече е почистен и освободен. Поради силния страничен, вятър, обаче, има висок риск от снегонавявания и сблъсъци на автомобили - при наличие на насрещно движение.
Всички товарни автомобили идващи от автомагистрала “Тракия” и движещи се по направление – Бургас ще бъдат отклонявани от пътен възел Кольо Ганчево през Раднево към Нова Загора. От 21.00 ч. тази вечер цялото движение на товарни автомобили по направление Бургас ще бъде отклонявано по този обходен маршрут (Стара Загора- Раднево – Нова Загора).

Временно са затворени за почистване участъците Крън – Енина и Пловодитово-Оризово. Ограничения за движение само с вериги са въведени за пътя Старозагорски минерални бани – Сулица - Лозен – Сладък Кладенец - пъстрово.

На автомагистрала “Тракия” и в останалата част на областта пътните настилки са почистени и обработени. Има участъци със задръствания поради натовареността и временни снегонавявания. Движението е без ограничения, при зимни условия.

Пътна полиция апелира към водачите на леки и товарни автомобили по възможност да не предприемат пътуване по пътищата на областта след 21.00 ч. тази вечер. Да не спират и да не се движат в аварийното лента за да осигурят достъп на автомобилите на полиция, пожарна и пътнопочистващите машини. Да не изпреварват снегорините. Да се движат с разумна скорост и да спазват указанията на контролните органи. При проблем на пътя, да търсят помощ на тел. 112. /БЛИЦ