Дни след изчезването на Ангел Бончев човек от системата на ДАНС подшушнал на Гриша Ганчев, че действащи барети са отвлекли футболния бос. В единственото си изказване пред медиите по случая собственикът на "Литекс" обяви многозначително, че не иска да бъде разпитван от следователи, а ще говори само с хора от ДАНС, припомня "Уикенд".
И до днес покушението над Ангел Бончев и съпругата му Камелия не е разкрито, а историята с размяната на президента на "Литекс" с жена му, извършена под носа на служителите на ДОТИ, остави впечатление, че бандитите са обвързани по някакъв начин със службите.
Самият Ангел Бончев бил заблуден, че в отвличането му са участвали хора от ДАНС. В родното ФБР подозирали, че техен колега е направил интригата.
Друг слух, излязъл навярно от същото място, представя ДАНС като новата "черна каса" на БСП и събира силово пари за изборите. Едри бизнесмени, индустриалци, наркобосове и контрабандни играчи, помагащи на партията на Бойко Борисов - ГЕРБ,  са обект на разследване, а директивата била да им бъде сведено, че ще бъдат репресирани, докато не оттеглят финансовата си подкрепа за столичния кмет, разкрива седмичникът. /БЛИЦ