Буря от полемики в Италия предизвикаха хонорарите, които ще получат от телевизията РАИ водещите и гостите в новото издание на Фестивала в Сан Ремо. Водещият Паоло Бонолис ще получи 1 милион евро, а носителят на „Оскар“ Роберто Бенини, който ще бъде специален гост - 350 000 евро.
Известната водеща Мария де Филипи, която също ще се появи като гостенка на фестивала, ще бъде наградена с 50 000 евро.
Трима италиански сенатори - Вилари, Писторио и Пердука, направиха специално запитване по въпроса в парламента към икономическия министър Джулио Тремонти.
Лидерът на Демократическата партия Валтер Велтрони пък призова Италия да стане по-въздържана и умерена. „Не ме вълнува толкова хонорара на Бонолис, който е отличен професионалист, колкото факта, че получава 300 000 евро участник в „Биг брадър“, докато пратените в принудителен отпуск заради кризата работници получават по 880 евро на месец“, каза Велтрони.

Паоло Романи от „Народът на свободата“ пък призова и шоубизнеса „да вземе предвид настоящата икономическа криза“.

„В момент, в който се изискват усилия от всички граждани, би било коректно и Бонолис да прояви чувствителност по въпроса и да каже, че 1 милион евро за една няколкоседмична телевизионна продукция е твърде много“, каза Романи. / ProntoSofia