Жалба до главния прокурор Борис Велчев е подал Христо Коледаров, съпруг на Запряна Христова от Петрич, която издъхна, след като роди със секцио в клиниката на д- Валентина Мазнейкова "Св. София".
Според Коледаров вината за смъртта на съпругата му е изцяло на лекарския екип от клиниката. Вече излезе и хистологичното изследване на матката и от него ясно личи, че в следствие на операцията е възникнал сепсис, а след това инфекцията е тръгнала към цялото тяло, мотивира се той. По думите му изследванията показват, че по време на секциото опериращият лекар не е изчистил матката и това е предизвикало инфекцията. Това беше потвърдено и от лекарите от Майчин дом, обясни Коледаров.
В началото на март бременната Запряна е вдигнала температура, а причината според лекарите в Петрич е бъбречна инфекция. На 5 март е приета в клиника "Св. София", а на 10 март бебето е извадено със секцио. Със съпруга й обикалят още 3 болници и на 4 април Запряна умира от сепсис.

Коледаров обясни, че и до сега не знае кой е оперил съпругата му в клиниката на д-р Мазнейкова, защото тя отказвала да му каже. Два пъти по време на бременността на Запряна, тя е била преглеждана от д-р Мазнейкова. Ако имаше някакъв проблем защо не е бил открит, след като последното ни посещение при д-р Мазнейкова беше на 23 януари 2009 г., риторично попита Коледаров. Той заяви още, че е убеден, че това не е първия подобен случай с родилка в клиниката “Св. София”.

Според д-р Валентина Мазнейкова причините за смъртта на Запряна не са по вина на лекарския екип от нейна болница. /БЛИЦ