Големият поет и певец Михаил Белчев е минал на космическа храна след спешната операция, която претърпя във Варна, разкри пред "Телеграф" съпругата му Кристина Белчева.

Той вече се чувства добре и се храни по специална диета, която са му предписали докторите. От днес музикантът вече си е в София и ще започне да консумира различни видове супи.

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати вчера реамобил, който да го докара от варненската болница "Света Анна" до дома му в столицата. 

"Много сме му благодарни. Още миналата седмица веднага се обади, щом е научил за инцидента и предложи да изпрати специализирания автомобил, но лекарите искаха да се изчакат няколко дни, докато Мишо позакрепне след операцията, че все пак пътят си е дълъг. 

Чак сега разбрах колко важни са наистина магистралите, защото където пътят е добре, пътуваме безпроблемно, но има участъци в които е дискомфортно", разказва Белчева.

Реамобилът е тръгнал път София към морската столица в 8 сутринта, а обратно е потеглил към 14 часа.

Целият екип на здравното заведение е излязъл на входа, за да изпрати автора на някои от най-любимите на поколения български песни.

"Беше много трогателно. С такава тълпа ни изпратиха, не им се искаше да си тръгваме. Невероятни са просто, не знам как да им се отблагодаря. Правихме си снимки за спомен на входа и ни заредиха с много положителна енергия", сподели още Криси. 

Тя разкри, че двамата със съпруга й са изгледали на живо по "Фейсбук" концерта "Старите приятели", който организираха в Бургас, а не можаха да участват заради запушването на тънките черва на барда навръх 73-ия му рожден ден. 

Съпругата на композитора Хайгашод Агасян е снимала голяма част от изпълненията и им пращала директно. 

"Мишо се чу с всеки от колегите си поотделно и им пожела успех, а те му отвръщаха с "Бързо възстановяване". 

После разказаха как публиката избухвала при всяко споменаване на името му, а поздравителни адреси са пристигнали от министъра на културата Боил Банов, от кмета на Бургас - Димитър Николовв, както и от ръководството на пристанището.

Казах му - гледай как се оказа вдъхновител и обединител на жанра от болничното легло", добави половинката на маестрото.