Ако обожавате да похапвате пуканки, който стават за минути в микровълновата, трябва да бъдете наясно на какво подлагате организма си. Вкусът на масло, който имат пуканките, всъщност е токсичният химикал диацетил, а приемът му може да причини Алцхаймер.
Когато се подложи на термична обработка, диацетилът изпуска токсични изпарения, които може да увредят трайно белите дробове, информира БГНЕС. В заводите, където се произвеждат „микровълновите пуканки“, поради постоянната работа с опасния химикал, много от работниците страдат от изключително рядко белодробно заболяване, наречено с популярното наименование „пуканкови дробове“.

В опаковките с вкусните пуканки има дори и химикал, който се съдържа в запалките. Самите пуканки, обработени с множество емуглатори са изключително калорични и нездравословни.