Правителството е увеличило с 20 процента капиталовите разходи в сравнение с миналата година. Това каза премиерът Сергей Станишев, който заедно със столичния кмет бойко Борисов направи първа копка на участък от метрото.
Премиерът отбеляза, че през тази година правителството отпуска допълнително 6 милиона за завършване на отсечката от стадион „Юнак” до „Интерпред” и 14 милиона за вагони за столичното метро.
Първият подкрепен от правителството индикативен проект по Оперативна програма „Транспорт”е за разширяване на столичното метро. Именно това е нормалният начин за работа на институциите, заедно и в интерес на гражданите, каза още Сергей Станишев.
Премиерът подчерта, че през последните години е постигнато немалко за икономическия растеж и стандарта на българските граждани. Сега, когато световната финансова и икономическа криза започва да оказва влияние и върху България, ние трябва да се концентрираме още повече. Правителството планира много конкретни проекти, които са важни за запазването на работните места и жизнения стандарт на българските граждани, допълни той.
На 18 февруари в София ще се проведе конференция за икономическата криза, съобщи още Станишев./БЛИЦ