По сигнали на дирекция “Вътрешна сигурност”МВР са образувани три дисциплинарни проверки и досъдебни производства, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Сигнал, че оперативният работник Г.Ж. от сектор “Грабежи” в отдел “Криминална полиция” – СДВР предоставял класифицирана информация на лица от активния криминалния контингент, извършващи измами с недвижими имоти, противозаконни отнемания на моторни превозни средства и грабежи. По случая е образувано досъдебно производство в Софийска военноокръжна прокуратура. На 23.04.2009г. служителят е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство и му е повдигнато обвинение за осъществен състав на престъпление по чл.361 от НК.
Сигнал, че по водено разследване по дознание в РУМВР-Твърдица при ОДМВР-Сливен, разследващият полицай Т.Д. от ОДМВР-Сливен през 2006г. е изготвил протокол за оглед на местопроизшествие, без да го е посетил. Образувано е досъдебно производство в Районна прокуратура Сливен и на 28.04.2009г. служителят е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.311, ал.1 от НК.
Сигнал, че старши полицай О.А. в РУ – Радомир при ОД на МВР – Перник добива, транспортира и продава дървен материал в големи размери, част от който е придобит в резултат на незаконна сеч. Събраните данни са докладвани на Окръжна прокуратура град Перник и на Директора на ОД МВР – Перник. Служителят е отстранен от длъжност и срещу него е открито дисциплинарно производство. /БЛИЦ