Бойко Борисов ще открие новопостроения корпус на тетевенското НУ "Хаджи Генчо" на 12 септември от 10 ч. Кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ ще извърши ритуала по покана на своя местен колега и съпартиец Николай Павлов, съобщиха днес в късния следобед от пресцентъра на Община-Тетевен, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч.
Учебната сграда за 454 хил.лв. бе застроена за три месеца. Тя е на два етажа, с 5 класни стаи, стая за учителите, физкултурен салон, бюфет-трапезария и ще се отоплява с климатици. В нея ще учат 110 първокласници, разпределени в 5 паралелки. Главен изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма "СВЕДА"ООД-гр. София, а подизпълнител - тетевенската фирма "Стандарт ХП" ЕООД с управител Христомил Петков.
Според запознати цели 23 години трето- и четвъртокласниците от НУ "Хаджи Генчо" се обучавали в сградата на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов" поради липсата на сграден фонд. Разширяването на даскалото днес било заслуга най-вече на кмета Николай Павлов Павлов. /БЛИЦ