В 26-ия пореден ден на антиправителствени протести в София три възлови точки в столицата остават блокирани от палаткови лагери. Те са разположени на кръстовището на Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и до президентството.

Към 21 часа протестното шествие още не беше започнало, като на сборния пункт - площада пред Президентството и Министерския съвет, се бяха събрали 200-300 човека, но не се очаква по-масово присъствие, информира БНР.Протестиращите затвориха движението по булевард "Дондуков" и викат "Оставка".Ораторите призоваха за радикализация и казаха, че "единственият шанс е да увеличим хората на нашия протест. Да направим всичко възможно за масово участие в нашето гражданско неподчинение. Явно с добро не става".Пред Ректората на СУ обстановката е спокойна. Там продължава да стои белия микробус на майките от гражданската инициатива „Системата ни убива“.През блокадата се пропускат линейки.

Някои от гражданите негодуват обаче и посочват, че „протестът е излишен“. 

Междувременно стана ясно, че петима участници в антиправителствения протест, които живеят в палатките на пл. „Независимост“ обявиха гладна стачка. Един от тях четвърти ден не яде и дори не пие вода.Снимки/Видео: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ