Проведе се акция по пътна безопасност и засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол на територията на СДВР.

Операцията е проведена  в рамките на 9 часа - от 21 ч. снощи до 6 ч. тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Полицейски служители са следили за опасно поведение на водачи, застрашаващо живота и здравето на останалите участници в движението.

Иззети са шофьорски книжки за неплатени глоби, неизползване на обезопасителни системи за деца, водачи и пътници, неправилно паркиране - това са част от резултатите на операция по пътна безопасност, проведена от служители на СДВР тази нощ, информира "Фокус".
 
Проверени са 272 автомобила и 496 лица. Констатирани са множество нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 24 акта и 16 фиша по ЗДвП.

Иззети са 15 свидетелства за правоуправление за неплатени глоби и едно за липса на застраховка "Гражданска отговорност“.
 
Съставени са 4 акта за шофиране в нетрезво състояние, задържани са 2 лица, образувано е едно досъдебно производство и е дерегистриран един автомобил.
 
Междувременно от пресцентъра на МВР информираха, че има един загинал и 12 ранени в 11 катастрофи в страната през изминалото денонощие.

В столицата са станали 24 леки пътнотранспортни произшествия. Два са тежките инцидента, двама души са ранени.