Близки и познати на семейството на загиналото от токов удар 16-годишно момче се събраха на протест в центъра на столицата, за да потърсят справедливост и наказание за виновните за неговата смърт, предаде БГНЕС.

16-годишният Людмил почина вследствие на токов удар от необезопасена шахта с кабели на оживен столичен булевард, захранващи няколко преместваеми търговски обекта, оказали се напълно незаконни. След случая главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков напуска поста.


Лъсна истината кой е подписал със запетая скандалната бележка за шахтата-убиец

Протестната демонстрация бе в квартал „Факултета“, след това пред Министерски съвет и сградата на Народното събрание. Искането на хората е институциите да открият всички виновници за случилото се, а те да понесат своите наказание след справедлив съдебен процес.

„Кой уби Людмил? Искаме справедливост!“, гласяха надписите на плакатите на протестиращите, а скандиранията им за наказание на виновниците прераснаха в искания за оставки.

Нова драма в семейството на убития от ток 16-г. Людмил

„Ще помоля всички да дойдат и да ни подкрепят, защото и те имат деца. Не го пожелавам на никого, голяма болка е в сърцето на една майка и един баща. Елате да се подкрепим‘, призова бащата на загиналото дете.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!