Хубавото време в София няма как да не навежда мисли за една хубава разходка под слънчевите лъчи. Както видя камерата на БЛИЦ, по улиците има хора, такива се забелязват дори и в парковете, въпреки солената глоба от 5000 лева, която заплашва всеки нарушил карантината срещи коронавируса. 

Все пак дръзналите да излязат навън спазваха препоръките, да не се разхождат повече от двама един до друг или да спазват разстоянието помежду им от около 2 метра. 

Това провокира Столична община да затегне мерките по време на извънредното положение, прието заради разпространението на коронавируса у нас.

"Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони.

Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. 

Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата", информира през почивните дни кметът на София Йорданка Фандъкова чрез профила си във Фейсбук.