Поисках от зам.-кмета по транспорт веднага да изпрати искане до Автомобилна администрация за цялостна проверка на техническото състояние на автобусите на частните оператори в столицата. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти във връзка с инцидента на пл.”Орлов мост", при който автобус на градския транспорт се запали, предаде  „Фокус“.
Докладваха ми, че има инцидент с автобус по линия 306, който се управлява от частен оператор“, обясни Фандъкова и допълни, че това е било по техническа причина. „За радост шофьорът е реагирал адекватно. По информацията, която имам, в моментът, в който се е усетила миризмата за дим, шофьорът е отворил вратите да се евакуират хората. След това пожарът е бил погасен“, каза още тя.

„Това е автобус, който е в състава на частен оператор“, коментира Фандъкова и обясни, че постепенно договорите с частните оператори изтичат. Кметът на Столична община добави, че договорът за линия 306 изтича следващата година през септември. „Очаквам столичният автотранспорт да поеме тази услуга, за да може да гарантираме по-голяма сигурност“, допълни Фандъкова.

„Буквално до дни столичният автотранспорт ще поеме превозването по две от линиите, които досега се управляваха от частен оператор, включително линия 84, по която ще бъдат пуснати чисто нови автобуси. Очаквам и първият електробус да започне пилотно движение по тази линия“, коментира Йорданка Фандъкова.