Мощно черно „Ферари FF“ с регистрационна табела от четири поредни „единици“ а-ха да предизвика тежка катастрофа на пътя край тузарското столично предградие Бистрица.


Случаят е от вчера, 1 август, в 7:56 часа сутринта, заснет на камера от видеорегистратор, поставен в автомобил на столичанин, съобщава lupa.bg.

От видеото, публикувано в социалните мрежи Фейсбук, се вижда как баровското Ферари изпреварва с бясна скорост на еднолентов и забранен за изпреварване път, където е разрешена скорост до 60 км/ч.

Черното возило с производствена цена от 500 000 лева замалко да се удари челно в преминаващ отстреща „Мерцедес“. Буквално в последния миг ферарито съумява да се прибере някак си в своето платно. Преди това подобно нарушение извършва и лек автомобил „Дачия“. 

Ферарито-нарушител бе шофирано само допреди година от издирвания от МВР заради нелегално производство и контрабанда на цигари Георги Станоев – Малката Бирма.

От 14 септември 2018 г. той е в неизвестност за властите, които го разследват като основен организатор на разбитите фабрики за цигари в Дупница, Горна Оряховица, Тутракан и плевенското село Ясен.

Според МВР Малката Бирма, заедно с татко си Евлоги Станоев, доведения си брат Антон и бившия полицай Любомир Иванов, стоят зад ударените миналата есен цигарени фабрики, които според изчисления на антимафиотите са бълвали месечно по два тира с цигари на стойност 10 милиона лева.

Бащата Евлоги Станоев и братът Антон вече са на свобода по тази афера, но Малката Бирма още е издирван и то с европейска заповед за арест.

Георги Станоев - Малката Бирма шофираше само допреди година черното Ферари - нарушител. Той е издирван от МВР за нелегално производство и трафик на цигари.

Дали обаче издирването на Георги Станоев не е само бутафорна дейност? Съмненията се засилиха вчера след скандалното видео с черното му „Ферари“. Възможно ли е Малката Бирма да се е прибрал тайно в България и вече да гази закона за движение по пътищата с мощния си спортен автомобил?Автомобилът „Ферари FF“ с регистрационна табела CB1111KK е регистриран на името на офшорно дружество, но според източници от ъндърграунда е бил ползван от Станоев –джуниър до бягството му от България миналата есен.

Според приближен до Евлоги Станоев – Голямата Бирма, обаче, миналата есен семейството продало колата.