Започна 32-рият антиправителствен протест в София. Трите възлови кръстовища – при „Орлов мост”, Софийския университет и на площад „Независимост”, остават блокирани.

Въпреки очакванията, че в ранните часове на деня полицията ще премахне палатките, барикадите в центъра остават, съобщава Нова телевизия. 

Хората от палатките на "Орлов мост" заявиха, че са прекарали нощта спокойно. Павел е на протеста от първите му дни. Очаквал органите на реда да раздигнат палатките

По думите на Павел, малко след 04.00 ч. група младежи влезли в словесен сблъсък с протестиращите. Последвала намеса на полицията и до ескалация не се е стигнало. Час по-късно на място дошла и Мая Манолова. Нощуващите на „Орлов мост” обаче не пожелали тя да остане с тях.

Продължаващите блокади бяха коментирани от Варна от Красимир Каракачанов.

„Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш „джендър република”. Съжалявам, не съм съгласен”, коментира т вицепремиерът.

В същото време  „Отровното трио” решиха да правят автошествие към „Калотина”. Те бяха спрени от КАТ, защото караха  с минимална скорост.

 „Не правим нищо незаконно. Тук не е магистрала и можем да караме с колкото си поискаме”, заяви организаторът на протеста Николай Хаджигенов.

А в центъра на София барикадите създадоха и неочаквани неудобства на хората от съседните кооперации. Оказа се, че контейнерите им за смет са на пътното платно, а не на обозначените от общината места.

Протест отново има и във Варна. Към момента в морската столица няма напрежение. 

Демонстрантите се събраха пред сградата на общината около 18:30 ч.. Очаква се те да тръгнат на шествие по основните булеварди. Полицейското присъствие е засилено.