От политическа партия "ДРОМ" са силно обезпокоени за ситуацията с "Виетнамските общежития". Причина за това са множеството сигнали от жители на квартала, които са притеснени от големия медиен интерес и съобщенията, че бившите "Виетнамски общежития". По тази причина председателят на ПП"ДРОМ" Илия Илиев е провел среща с жителите от квартала. Ето какво пишат от партията.
"Вчера 05.02.2017г. получихме оплаквания от много хора, жители на кв. "Красна поляна" и по-точно бившите "Виетнамски общежития", за това, че са силно обезпокоени от зачестилите медийни публикации, в които се тиражира информация, че бившите "Виетнамски общежития" ще бъдат премахнати от Столична община. Във връзка с това, Председателят на ПП"ДРОМ" Г-н Илия Илиев, проведе среща с жителите от квартала.

Ние от ПП "ДРОМ", заявяваме, че твърдо заставаме зад жителите на бившите "Виетнамски общежития" и ще ги защитаваме с всички лостове на Българското и Европейското Законодателство, защото преди всичко това са български граждани, които живеят от десетки години там с настанителни заповеди, адресни регистрации и съгласно Конституцията и Европейските норми за Защита правата на човека, нито една институция няма право да им отнеме единствените жилища, ако само и единствено не им бъдат подсигурени други такива за дълготрайно настаняване.

Също така искаме да заявим, че всякакви действия на различни организации и политически партии, които всяват напрежение, дискриминация и расова омраза в обществото ни по дадения случай, ние незабавно ще сезираме Прокуратурата и ще бъдем силен отпор, чрез всички лостове на Закона срещу това.