Психично болен млад мъж се оказа човекът, който подаде сигнал за бомба и затвори за няколко часа мол „Сердика“ в София в петък. Младежът беше арестуван още същата вечер точно преди да се прибере в жилището си.
 
Това обясниха пред „Телеграф“ от СДВР. Столичните полицаи проследили лесно злосторника и се оказало, че той подал фалшивата тревога през телефона на майка си.
 
Сигналът беше подаден в ранния следобед в петък. По процедура на място пристигнаха десетки полицаи и започнаха да евакуират хората.
 
Докато униформените евакуираха мола, столичните криминалисти тръгнаха по следите на мъжа, отправил заплахата. Те бързо разбрали откъде идва обаждането и причакали младежа пред дома му.
 
Преди да влезе във входа го задържали тихо и без много шум, тъй като имали информация, че е психично болен. Оказало се, че преди малко повече от седмица човекът бил изписан от психодиспансер, където бил на лечение. 
 
Само за последните десетина дни е успял да подаде близо 40 фалшиви сигнала, показало още разследването.
 
Младежът вече е настанен за пореден курс лечение. Тъй като е психично болен, не може да носи наказателна отговорност за действията си.