Тялото на 54-годишния Анди Форсайт от Анкрум бе намерено в софийския квартал "Драгалевци" на 15 август, пише The Times. Семейството и приятелите на г-н Форсайт се опитват да съберат достатъчно пари, за да приберат тялото му в Анкрум за погребение.

Кървави подробности за убийството от ревност в „Драгалевци“, жертвата е...

На страницата си за набиране на средства семейството и приятелите на г-н Форсайт го описват като човек с „голямо и щедро сърце“.
Жудожникът е живял в София, столицата на България, през по-голямата част от изминалата година, според страницата за набиране на средства.

Смразяващи кръвта разкрития за убийството в „Драгалевци“ СНИМКИ

На 25 август The Times съобщи, че се смята, че основният заподозрян по случая е избягал от България.Страницата за набиране на средства гласи: "Нашият приятел Анди Форсайт беше застрелян и убит в България. Той беше намерен в събота на 15 август и търсим помощ при връщането на тялото му в границите на Шотландия.

"Анди беше човек с голямо и щедро сърце. Той даваше свободно от времето си, за да помага на другите; той доставяше радост на мнозина чрез писането и изкуството си. Човек с честни принципи. Добър човек."

"Анди имаше жажда да опознава света и себе си. Любопитството му го отведе от Шотландия до Турция, а след това и в България. Той живееше през по-голямата част от миналата година в столицата, София."

Според доклада на The Times, двете дъщери на г-н Форсайт, Хейли и Джеси, живеят в Канада с майка си Хедър Макинтайър-Форсайт.

Набирането на средства за връщането на тялото на г-н Форсайт има за цел да събере 8 000 британски лири, което "ще покрие разходите, произтичащи от тази трагедия".

Страницата JustGiving е събрала до момента около 6 500 паунда.

Страницата добавя: „Желанието на Анди беше, когато дойде времето, той да бъде погребан в Анкрум, селото в шотландската провинция, където е израснал."

„С тези пари можем да върнем тялото на Анди у дома и да платим за самото погребение. Вероятно също така съдебни и други разходи.“

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!