„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с подмяна на спирателни кранове на бул. „Александър Стамболийски“ Център, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на жбул. „Александър Стамболийски“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Позитано“, бул. „Витоша“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Позитано“ ъгъла с ул. „Княз Борис I“ .

Във връзка с ремонт на уличен водопровод на ул. „Младен Павлов“ жк. „Яворов“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в по ул. „Младен Павлов“ от бул. „Цариградско шосе“ до ул. „Цар Иван Асен II“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Младен Павлов“ пред бл. 13 .

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Войводина могила“ с. Владая, се налага спиране на водоподаването от 8:30 до 20:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

- ул. „Войнишко въстание“ от №2 до №20 и от №1 до №23;

- ул. „Приплат“ от №2 до №14 и от №1 до №15.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Приплат“ №6. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. „Саранци“ кв. „Христо Ботев“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Летоструй“, ул. „Източна тангента“ и ул. 528

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Саранци“ ъгъла с ул. „Източна тангента“ .

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонения на ул. „Баба Илийца“, жк. „Лагера“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бл. 18 и бл. 26. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бл. 26 вх. Б.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонения на ул. 693, кв. „Овча купел“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

- ул. 693 от ул. „Боряна“ до ул. „Драгоман“;

- ул. 686 от ул. 693 до ул. 694.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 693 ъгъла с ул. 686.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонения на бул. „Сливница“, кв. „Толева махала“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на кв. „Толева махала“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Сливница“ ъгъла с ул. „Восъче“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, уверяват от дружеството.