Кметът на София Йорданка Фандъкова предупреди, че опасността от COVID-19 не отминава, а идва. 

Градоначалникът предостави данни за България, които ясно показват това. 

Фандъкова разкри още, че заради многото хора, които излизат на разходка в София, екипите на столичната полиция са засилили проверките.

Ето какво написа Йорданка Фандъкова във "Фейсбук": 

Вижте тези данни https://bit.ly/39m7aGw за броя на заразените и починалите от COVID-19 ден по ден. Това не са просто числа и статистика, а човешки животи. Разгледайте ги, преди да решите, че опасността отминава и можете да излезете навън.

Уви, не отминава, а идва! И данните за България ясно го показват.

Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони.

Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата.

Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски от днес: „най-тежките времена ни предстоят“. Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени.

Животът ни досега беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва сега и веднага. Днес животът ни е друг и ако намалим нашето нетърпение и бързане, ще намалим и скоростта на заразата.

Останете вкъщи! Така спасявате човешки живот.

Данни за България са от приложение, разработено от екипа на Esri Bulgaria/ЕСРИ България, с актуална информация и анализи на разпространението у нас https://bit.ly/2UoSiTC

️ Вижте тези данни https://bit.ly/39m7aGw за броя на заразените и починалите от COVID-19 ден по ден. Това не са просто...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Неделя, 29 март 2020 г.