Кметът на София Йорданка Фандъкова извърши проверка на  ремонта на бул. България. Градоначалникът огледа ремонтните дейности при пътя за кв.“Бояна“ и разклона за кв.“Драгалевци“.

Има доста успешни кметове и се надявам да има все повече. Вчера говорихме за детски градини, днес за строителство. Който е готов - ще го подкрепим, каза още тя.

По думите ѝ това, което се случва на бул. България, е, че са използвали намаленото движение по време на пандемията и са работили активно, за да приключат по план ремонта. Той трябва да завърши в средата на следващата седмица, ако времето го позволява. "За мен е много важно качеството, защото това е едно от най-натоварените трасета", подчерта още Фандъкова.

"Предвидени са две нови светофара, за да е безопасно предвижването на пешеходците. Там, където е възможно - ще има и двупосочна велоалея по 1,5 м.", заяви градоначалникът.  Нова велоалея ще има и по бул. Пушкин.

По думите ѝ е абсурдно да се затваря бул. България по време на учебната година. Неудобство ще има, но моля за разбиране от страна на шофьорите, призова още тя.

"От бул. Фритьоф Нансен до бул. Пушкин ремонтът излиза 13,5 млн. лева, а 3,3 млн. струва ремонтът на конкретния участък", заяви инж. Божилов. По думите му ще се ремонтира и бул. Монтевидео в кв.Очва купел и така ще се позволи да бъде направена връзката с метрото. Също така се предвижда и ремонт и на Искърско шосе, каза още той.