„По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравков и кмета на „Младост“ арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи“, съобщи преди минути в личния си фейсбук профил кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичният градоначалник обаче разкри нещо ужасно, което се е случило в района през това време и дори го определи като „явен саботаж и провокация“.

„Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини“, разкри Фандъкова.

Тя поясни, че ще настоява кметът на „Младост“ да поиска оставката на главния архитект на района арх. Стефанов. 

„Главният архитект на Столична община арх. Здравков изисква за проверка цялата документация на проекта“, уточни още кметът на столицата.

БЛИЦ припомня, че само преди няколко дни именно Фандъкова съобщи, че директорът на дирекция „Общински строителен контрол“ арх. Влади Калинов е подал оставка, а тя я е приела.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!