240 000 лв. е санкцията за всеки ден забавяне на ремонта на зоната около градината пред СУ „Св. Климент Охридски“, а за некачествена работа - глобата е 1,2 млн. лв. Това напомни кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонта на градината „Св. Климент Охридски“.

От думите ѝ стабна ясно, че се прави изцяло нова поливна система на цялата градинка. "Предвиждаме засаждане на нови дървета в рамките на зоната“, коментира тя. „Всичко, което трябва да се направи, ще се контролира под лупа, за да може всички да са сигурни, че това знаково място за София ще изглежда добре“, категоричен бе кметът.

Йорданка Фандъкова съобщи, че жълтите павета от едната алея в градинката ще бъдат подменени с гранитни плочи, защото е имало много оплаквания, че през зимните месеци те са много хлъзгави. Затова те ще бъдат преместени на ул. „6-и септември". Фандъкова напомни, че жълтите павета са знакът на София, така че по всички улици, булеварди, площади, по които съществуват, ще бъдат запазени, а където се налага - ще бъдат и реконструирани.

„Виждането ни е, че малките улици в централната градска част е добре да бъдат с павета за разлика от натоварените големи булеварди, които са с тежко движение, така че преместените гранитни павета от бул. „Дондуков“ и бул. „Пенчо Славейков“ се използват в такива случаи“, коментира още Фандъкова.