Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова ще се кандидатира отново за поста, съобщи самата тя преди минути, предаде репортер на БЛИЦ.

"Взех своето решение кандидатирам се за нов мандат. София се променя през последните 10 години не с приказки, а с работа", обяви тя. 

Градоначалникът в момента е на инспекция на третия лъч на метрото. Фандъкова проверява участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента, започвайки от метростанция „България” на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”.

Тя си постави три основни приоритета - развитието на кварталите, с обновяване на малките улици и изграждане на паркинги. Второ зелен и чист град, като ще се направят 8 нови паркове и зелен пояс около София.

Важен приоритет ще е и дигитализацията. По думите й метрото е най-големият проект и развитието му ще продължи.

"Към момента 5-те километра, по които преминахме са готови и релсовият път е завършен. През втората половина на месеца ще бъде завършен напълно до 8 км. от "Владимир Вазов" до "Красно село". До края на октомври ще бъдат завършени всички етапи и ще започнат тестове на влакове. Догодина очакваме и нови влакове, както и ще са готови новите преградни стени по всички станции, включително на старите станции", обяви Фандъкова. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!