Повторното удължаване на ваканцията се отлага, засега. Това написа на профила си във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. От вчера следобед тя е получила няколкостотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари. 
Столичният кмет припомня, че по нейно настояване миналата сряда Инспекторатът по образование е удължил ваканцията до 9 януари. „Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден”, съобщава тя.

„Следим обстановката и сме готови да реагираме при промяна на ситуацията в София”, посочва в заключение Фандъкова.
 
Ето и пълния текст на съобщението й във Фейсбук: 


т вчера следобед до днес получих няколко стотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари. 
Миналата сряда по мое настояване Инспектора по образование на София удължи ваканцията до 9 януари. Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден. По отношение на минусовите температури навън - те са неоспорим факт. Затова в последните дни полагаме големи усилия да почистваме от сняг и лед основните улици. Така въпреки усложнената зимна обстановка в София, всички линии на градския транспорт се движат и до всяко училище може да се стигне. 
Поради тези причини повторното удължаване на ваканцията се отлага, засега. Разбира се, следим обстановката и сме готови да реагираме при промяна на ситуацията в София.