Столичният кмет Йорданка Фандъкова се извини на столичани за причиненото неудобство с аварията в Метрото вчера и призна, че големият пропуск е бил липсата на информация. Авария в метровлак повреди в няколко участъка контактна релса, обясни тя причината за блокажа в Метрополитена, заради който тълпи от пътници чакаха по спирките влакове.
Хората дълго време не знаеха какво се случва на фона на тиражираните думи на вътрешната министърка, че има сигнал за готвен терористичен атентат.

Фандъкова е категорична, че машинистът на авариралия влак е действал според инструкциите, но сега се налага те да бъдат променени. Така че Фандъкова ще настоява занапред веднага след съобщаването за авария от машиниста на диспечера, да бъде съобщавано на пътниците. "По отношение на информирането има какво да се желае. Поисках промяна в инструкциите. По инструкции машинистът е длъжен да информира централата и диспечера, след това да възстанови движението, а най-накрая да уведоми хората, припомни столичният кмет.

За мен това не е правилно, веднага след съобщаване на диспечера машинистът трябва да информира хората, за да се избегне паниката, каза Фандъкова. Поднасям извинения на всички, които преживяха това неудобство, добави още столичният кмет пред медиите.

Тя похвали техническите екипи, които са работили цялата нощ, за да бъде възстановено безпроблемно движението.

Източник: Канал 3