Утре децата в София вече са на училище, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя напомни, че заради изключително ниските температури сградите на училищата не са могли да се стоплят и поради тази причина и поради грипната епидемия е било невъзможно децата да се пуснат в класните стаи.
Вчера, Фандъкова заяви, че на първи и втори етаж в училищните сгради са били постигнати неибходимите температури, но това не е станало по високите етажи и в северните крила. Градоначалникът каза, че наистина е било трудно на родителите заради това, че е трябвало винаги в последния момент да реагират и да отсъстват от работа заради децата си, но напомни, че обстановката не само в София, а и в цяла България, е изключително усложнена.

На въпрос защо ваканцията за софийските деца не продължи до края на седмицата, Фандъкова отговори, че не мисли, че е нужно и редно да става това. Тя сподели, че буквално хиляди съобщения е получила във Фейсбук с молба да им удължи ваканцията. "Първите дни имах над 200 съобщения от дечица. В началото бяха по остри, включително ме заплашваха, че няма да гласуват за мен. Вчерашния ден вече имаше ученици, които недоволстваха, че не са на училище. Благодаря на всички, че са активни. Родителите постъпиха много отговорно и помогнаха за взимането на това решение", призна кметицата.

Фирмата, която почиства столичният булевард "Цариградско шосе", няма да получи полагащите и се суми за вчерашния ден, заради задръстването по ключовата артерия снощи, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова. Проблемите с придвижването бяха продиктувани от лошата организация на поличстването и налигието на много сняг по платното.