18 снегопочистващи машини работиха през нощта със задачата да обработят улиците срещу заледяване и няма пропуски в работата им. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред медиите във връзка със снегопочистването на улиците в столицата.
По думите й, работи се приоритетно улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт. „Нямам информация от Центъра за градска мобилност за пропуски по тези трасета. Възможно е, разбира се, по малки улички да има някакви проблем, но колегите ще реагират при сигнал и ще почистят”, обясни тя, цитирана от "Труд". 

По темата за извадените умишлено павета от ремонтирания бул. „Княз Александър Дондуков“ Фандъкова сподели, че първоначално не е повярвала на информацията, докато не видяла записите. „Трябва да кажа, че няколко са случаите, когато съм получавала информация от страна на изпълнители и надзор, че има такива посегателства, но не исках да повярвам, че това се случва. То е опасно, защото се вижда, че загражденията са били преместени, човекът си е свършил свободно работа и после ги е върнал. И можеше всеки шофьор или пешеходец да не види тази образувала се дупка и да падне в нея. За мен това е недопустимо“, коментира кметът.

„Само два дни преди това получих сигнал, че в същия този обект са вадени павета. Но не повярвах, че това наистина е така, просто помислих, че са само оправдания, защото някой не си е свършил работа от страна на строителя“, обясни тя.