Пожелавам на учители и ученици на 15 септември да са в училищните дворове, в класните стаи. Това заяви пред Нова телевизия кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.
 

„В това време разбрахме, че училището не е просто даване на знания, а общност”, посочи тя.
 
По повод онлайн обучението, което бе въведено заради епидемията от коронавирус, Фандъкова заяви, че само за няколко дни голяма част от учителите са успели да се справят.

„Години наред обществото гледаше с недоверие към техническите им умения. Но те показаха, че когато са изправени пред предизвикателството да дадат знания, се справиха блестящо.

Показаха, че защитават блестящо каузата български будител”, обясни тя.

Фандъкова изрази надежда персоналът на детските градини, който след броени дни ще се върне на работа и ще е на първа линия, също да се справи добре, както са го направили учителите.

Според кмета на столицата, на децата вече им се ходи на училище. „Всяка зима, след ваканцията, получавам стотици съобщения от ученици, които ме молят да удължат ваканцията.

В последно време обаче стана неочакваното – децата иска да ходят на училище. Липсват им контактите, общуването”, каза тя.

И добави, че внукът й, който е седмокласник и му предстоят изпити и кандидатстване, също иска да е в клас. „Моят внук ми каза, че иска учителката да му каже, че ще се справи”, сподели още Йорданка Фандъкова.