Строителните огради на емблематичния площад „Славейков” бяха премахнати, видя репортер на БЛИЦ. Ремонтът в района започна на 8 май миналата година.

Въпреки че на площада продължава да кипи усилен труд и довършителни работи, преградите са отстранени, за да може да се улесни преминаването на пешеходците.

Заради забележки на строителния надзор, майсторите ще останат до края на месец май. Предстои да бъде монтирана пейката "Славейкови", както и още 15 пейки от лят камък.

Фонтанът на площада вече е открит, а първите по-любопитни граждани вече започнаха да го наобикалят. Пред него срещаме и Любо – млад столичанин, застанал на челна стойка върху новото съоръжение. Попитан какво прави, той заяви, че се упражнява, за да стане по-силен.Гледката, която се открива след премахването на строителните огради, е чудесна.Вижда се че от площада са отстранени голяма част от опасните стари дървета, които застрашаваха живота на столичани и гостите на града.Оставено е само едно. Дано то не стане предпоставка за неприятни инциденти.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ